Home»Histori»Financimi okult i Luftës së Dytë Botërore

Financimi okult i Luftës së Dytë Botërore

Screen Shot 2015-09-14 at 21.41.26

Për të kuptuar motivet se pse banka dhe kompani financiare të ndryshme të botës perëndimore u kanë dhënë hua si bolshevikëve të Revolucionit të Tetorit, ashtu edhe nacionalsocialistëve të Hitlerit, duhet bërë një hap prapa prej 50 vjetësh. Në prillin e 1865 Konfederata sudiste firmosi dorëzimin e saj ndaj Unionit normist. Lufta civile amerikane kishte mbaruar. Kapitalistët e veriut qenë imponuar ndaj pronarëve të mëdhenj të tokave të jugut. Në këtë pikë ndodhi një fakt shumë i rëndësishëm: vrasja e Presidentit Abraham Lincoln. Është gjë e njohur se Presidenti ishte në favor të prerjes së bankënotave nga ana e shtetit, me qëllim shlyerjen e borxheve të luftës. Qenë të ashtuquajturat “greenbacks”…


1 Comment

  1. uBs
    29/12/2017 at 2:07 pm — Reply

    artikull shume siperfaqesor dhe komspiracionist, nuk ka as nje fare lidhje logjike ne ate qe lexohet, por thjesht teza absurde dhe pa fakte ne vetvete. Mungonin ufot dhe vrasja e JFK per te kompletuar mozaikun e perrallave me mbreter te ketij mijevjecari te ri! Sigurisht nuk mund te le pa permendur faktin qe keto lloj teorish kan te gjitha nje burim anti’perendimor, me sakte Rusine dhe Kinen!

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *