Home»Bota»Fatkeqësitë që ishin parathënë

Fatkeqësitë që ishin parathënë

 

Screen Shot 2015-09-07 at 11.22.55

Nga Katrina tek Fukushima, ka një histori të gjatë katastrofash që njerëzit i panë tek po vinin, por që ende nuk po i ndalin

Nga Adrienne LaFrance

The Atlantic

Njëri ndër aspektet më shqetësues të uraganit shkatërrues Katrina në Nju Orlins në vitin 2005, ishte fakti se pikat e dobëta të qytetit ishin të mirëdokumentuara dhe të qarta. Gazeta kryesore e qytetit “The Times-Picayune”, i kishte kushtuar disa ditë me radhë mbulimit të një serie të veçantë “Washing Way”, vetëm 3 vite para se Katrina të godiste…

Tërmeti i San Françiskos i vitit 1989; Shembja e Urës së Mineapolisit në vitin 2007; Cikloni Nargis në vitin 2008; Rrëshqitja e tokës ne luginën e lumit Hunza 2010; Katastrofa nukleare në Fukushima 2011; Lexoni te plotë kronikën e fatkeqësive të paralajmëruara, dhe pse njerëzimi nuk ka siguri për të ardhmen…

Screen Shot 2015-09-07 at 11.24.03

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *