Home»Horizonti.al»Shkence»ALBERT AJNSHTAIN / Një mendje shumë e bukur

ALBERT AJNSHTAIN / Një mendje shumë e bukur

Screen Shot 2015-11-06 at 22.43.05

Frytet e një mendje të vetme, e kanë ndikuar qytetërimin tonë më shumë se sa do të dukej e mundur

Nga Brian Greene

Albert Ajnshtajni, tha njëherë se vetëm dy gjëra mund të jenë të pafundme: universi dhe marrëzia njerëzore. Dhe, pranoi ai, mbi gjithësinë nuk ishte i sigurtë. Duke e dëgjuar këtë batutë, të vjen të qeshësh. Por ne nuk ndjehemi të ofenduar. Arsyeja është se emri “Ajnshtajn”, ngjall imazhin e një xhaxhai plak të mirë e të mençur, një dijetar i së kaluarës. Ne e shohim gjeniun e dashur shkencor me flokët e shpupurisur në portrete emblematike – me biçikletë, me gjuhën jashtë, apo duke na fiksuar me sytë e tij depërtues – që zbukurojnë kujtesën tonë kulturore kolektive…


 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *