30/12/2017

Skeptikët ndaj filozofisë kanë një tendencë ta përçmojnë këtë fushë, si të padobishme. “Ç’kuptim ka?”, pyesin ata, duke mbledhur supet për idetë më të mëdha në historinë e njerëzimit. Përveç ndjekjes intelektuale të të vërtetës etj., një element i rëndësishëm i filozofisë është se ajo i jep formë botës përreth

Revista Science ka publikuar 10 zbulimet shkencore më të rëndësishme për vitin 2017. 1- Përplasja e yjeve. Në vitin 2017 zbulimi më i madh i realizuar ishte observimi për herë të parë në histori të shkrirjes së dy yjeve të neutroneve përmes valëve gravitacionale. Në bashkëpunim me Toros (Transient Optical

  Nga Meera Senthilingam “CNN” Pikturoni në mendjen tuaj tavanet e larta të kapelës Sistinë, mermerin e bardhë të Taj Mahalit, apo tempujt e skalitur të Angkor Vat. Pavarësisht se mishërojnë periudha të ndryshme të historisë, dhe qasje të ndryshme në raport me kultura shumë të dallueshme mes tyre, këto

Të gjithë e dimë se jo gjithmonë gjërat shkojnë siç duam ne. Të gjithë do të donim të ishim të lumtur, të kishim vetëm ngjarje të bukura në jetë, por jo. Pikërisht kur gjithçka duket sikur po shkon mirë, ndodh diçka që ndryshon rrjedhën e gjithçkaje dhe ne mbetemi të

“Kur shoqërohet nga sinqeriteti dhe privohet nga ligësia, të qeshurit del i gëzueshëm, i ëmbël, pork u e gjen gëzimin dhe ëmbëlsinë ndër njerëzit? Se të qenit i gëzuar është tipari më i shquar i njeriut! Por ndodh edhe kështu: orvatesh dhe jo pak të zbërthesh një karakter dhe s’ia

Mos vazhdo t’i japësh mundësi të reja një personi që nuk i ka vlerësuar ato, që nuk i ka merituar mundësitë e reja, por që ti ia ke dhënë gjithsesi. Mos vazhdo të jesh aty për një person që nuk arrin ta shohë gjithçka që ti ke bërë për të.