29/12/2017

Nëse ne duhet t’u besojmë pretendimeve më të fundit të një grupi studiuesish, së shpejti do të gjejmë arkën e vërtetë të Noes. Sipas asaj që është shkruar në Bibël, Arka u ndal në “malet e Araratit” në Turqi pas 150 ditësh. Arka thuhet se është gjetur shumë herë në

Sistemi ynë diellor është i përbërë nga dielli dhe çdo gjë tjetër që sillet në orbitë përreth yllit tonë; planetet, planetet xhuxhë, hënat dhe shkëmbinjtë hapësinorë. Astronomët besojnë se skaji i sistemit tonë diellor ndodhet rreth 15 miliard kilometra larg nga Dielli ynë. Planetet e sistemit tonë diellor kanë qenë

Mos shprehni dëshira të përgjithshme. “Dua që unë dhe vjehrra ime të flasim sërish” nuk është një propozim korrekt sepse është shumë i përgjithshëm. Më mirë një dëshirë më e saktë (do t’i flas sime vjehrre që kam 5 vjet pa folur), në këtë mënyrë do të kaloni nga vlera

Në 29 dhjetor të vitit 2013 Michael Schumacher pësoi një aksident në Alpet franceze ku edhe sot mbahet në gjendje vegjetative falë përpjekjeve të mjekëve, përparimeve të shkencës dhe sakrificës së familjes. Ky aksident çoi në hospitalizimin e tij në një spital shumë kompleks dhe sot e kësaj dite vazhdon

Një vit i ri po vjen. Në këtë periudhë emocionet janë gati për të lulëzuar dhe njerëzit priren të bëjnë një bilanc të fundvitit. Ishte pozitiv? Sa objektiva arrita? A jam i lumtur? Çfarë mbetet jashtë këtij bilanci? Çfarë merret parasysh kur thuhet se ka qenë një vit i keq?

Henry Charles Bukowski ka qenë një poet dhe shkrimtar i njohur. Ai ka lënë pas 6 romane, disa tregime, dhjetëra poezi dhe aforizma që citohen kudo në rrjetet sociale, apo në portale të ndryshme. Në vazhdim do të keni mundësinë të lexoni disa nga thëniet më të bukura të Bukowskit