28/12/2017

Për të kuptuar motivet se pse banka dhe kompani financiare të ndryshme të botës perëndimore u kanë dhënë hua si bolshevikëve të Revolucionit të Tetorit, ashtu edhe nacionalsocialistëve të Hitlerit, duhet bërë një hap prapa prej 50 vjetësh. Në prillin e 1865 Konfederata sudiste firmosi dorëzimin e saj ndaj Unionit

Në këto ditë festash duhet të bëjmë blerje. Kjo do të thotë rradhë të gjata për të paguar. Si gjithmonë, duket se është një zakon që të gjithë e kemi ndjesinë se rradha ngjitur ecën më shpejt. Çfarë duhet të bëjmë atëherë? Të ndryshojmë rradhë apo të rrimë aty ku

Pamja prej njeriu të mirë ndoshta nuk ndihmon që t’ia hedhësh në botën e artit, mund të ndodhë që dikush të bëhet i pasur në kurrizin tënd. Ka shumë shembuj të artistëve dhe përformuesish që kanë qenë shumë lakonikë për të fituar në këtë botë. Logo, kitarra, ide origjinale janë

Keni zgjedhur një kafshë që ju pëlqen më shumë? Shikojini mirë në fotografi dhe lexoni mesazhin që kjo kafshë ju transmeton: 1 – Koala Veçori kryesore në personalitetin tuaj është barazia, drejtësia dhe neutraliteti. Ju ndiheni mirë kur ngushëlloni të tjerët. Ndonjëherë ju keni një ndjenjë izolimi dhe boshllëku, por

Indeksi i multimilionerëve të Bloomberg –ut, BBI është një listim i përditshëm për personat më të pasur në botë që aktualizohet nga mbyllja e biznesit në fund të çdo dite në Nju Jork. Falë përfitimeve të tregut në vitin 2017, Bloomberg-u regjistroi 500 personat më të pasur në botë që e

I varfër, në mërgim, larg prej jetës publike: në vitet e fundit, shkrimtari shkatërroi ikonën e tij Shkëndija e fundit e gjeniut ndodhi midis Berneval-sur-Mer, Normandisë dhe Napolit. Me pseudonimin letrar, Sebastian Melmoth (vagabondi Melmoth është një nga prototipet e romanit gotik me autor xhaxhanë, Charles Robert Maturin), u përpoq