26/12/2017

1- Ka shumë rrugë të ndryshme deri në majen e malit, por pamja nga atje lart është e njëjtë. 2- Më mashtro një herë, të të vijë turp. Më mashtron për herë të dytë, të më vijë turp mua. 3- Jepi një njeriu një peshk dhe e ushqen për një

Romani më i bukur i Gustave Flaubert është padiskutim “Zonja Bovari”, për të cilën thuhet se ai punoi plot pesë vjet, deri në përfundimin e tij. Përmbajtja është shumë e thjeshtë, një mjek me emrin Sharli martohet me një vajzë me emrin Ema, të cilën e lë gjithë ditën në

Është romani më i bukur dhe më i njohur i Marquez, bashkë me “100 vjet vetmi”. Nuk ka lexues që t’i kenë lexuar me vëmendje të dy romanet dhe të kenë ngelur të zhgënjyer. Mua më ka rënë rasti të flas edhe me ata që nuk e pëlqejnë mënyrën e

Është e pashmangshme, në një shoqëri ku ndjenjat sa vijnë dhe ftohen, shumica na do për interes. Secili nga ne e ka provuar diccka të tillë. Mund të kemi pasur miq që nuk janë kujtuar për një kohë të gjatë për ne dhe, kur kanë pasur nevojë për diccka, na

Viti i ardhshëm do të sjellë ngjarjet dhe shqetësimet e tij të papritura. Por mbetet fakti që viti 2018 do të jetë një vit qetësie relative për Europën, duke ofruar një mundësi të rrallë BE-së, që të bëjë përparim të rëndësishëm në sfida më të thella dhe më afatgjata. Nuk

Pra, në shumë drejtime, deklarata e Trumpit për Jeruzalemin nuk do të ndryshojë shumë. Siç mund ta kuptojnë palestinezët dhe miqtë e tyre në komunitetin ndërkombëtar pasi të largohet tymi, ajo nuk përjashton ndarjen e qytetit në dy kryeqytete si pjesë e një marrëveshjeje paqeje, aq më pak  të garantojë