25/12/2017

Titulli e tregon qartë mesazhin që unë dua të përcjell me këtë shkrim. Ndoshta nuk është diçka e re, pasi edhe ty mund të të ketë ndodhur të vërtetosh se sa mbrapa jemi ne si shoqëri, ndaj nuk dua që të më gjykosh si radikal në mendimet e mia, pasi

Gjumi është një ndër gjërat më të rëndësishme në jetën e dikujt. Krahas vetive relaksuese dhe ndihmuese në konsolidimin e memories, një gjumë i mirë nënkupton përqëndrim më të mirë, rezultate më të larta në punë apo shkollë, si dhe rrezik më të ulët për sëmundje kronike, si hipertensioni, diabeti,

Kur flasim për festat, e para gjë që na vjen në mendje, janë dhuratat. Nisim të mendojmë se kujt do t’i bëjmë dhuratë, se çfarë do t’i dhurojmë, se sa do shpenzojmë etj. Në thelb, e vërteta më e madhe është se, askush nuk ka nevojë për dhurata. As unë.

“Së pari, vendosni Zotin të parin në çdo gjë që bëni. Çdo gjë që shihni tek unë, çdo gjë që unë kam arritur, çdo gjë që mendoni se unë kam, ka ardhur prej mirësisë së Zotit. Kuptojeni këtë gjë. 42 vjet më parë, në mars të 1975, unë isha në

Një masë vodka, 6 masa lëng domatesh, pak tabasko, një tjetër nga salca Worcestershire, limon, piper i zi, kripë, akull në një gotë tundëse dhe kokteili shërbehet në një vazo me fron të lartë. (ky kokteil u krijua në një bar në “Nju jork”, të Parisit nga baristi Fernand Petiot

    “Dy janë gjëra më të mëdha se të gjitha të tjerat në këtë botë”, ka shkruar Rudjard Kipling: “E para është Dashuria dhe e dyta Lufta”. Romanca dhe konflikti kanë qenë gjithmonë të lidhura ngushtë mes tyre. Dashuria mund të provokojë luftë, të paktën duke gjykuar nga shënimet