23/12/2017

Koto (琴) është një instrument shumë i rëndësishëm për muzikën tradicionale japoneze. Konkretisht bëhet fjalë për një kuti resonance me korda dhe që filloi të luhej në Japoni 1300 vite më parë. Me kalimin e kohës u modifikua, derisa mbërriti në një lloj kitare që sot konsiderohet si instrumenti kombëtar

Masakra e Nankinit e merr emrin nga krimet e bëra nga ushtria perandorake e Japonisë në Nankin, Kinë dhe zonat përreth tij, pas rënies së kryeqytetit të republikës kineze nga trupat japoneze në 13 dhjetor 1937. Konteksti është lufta e dytë kino-japoneze. Pas një beteje të ashpër në tetor të