21/12/2017

Sipas Washington Post, funksionarët e qendrës për kontrollin e sëmundjeve dhe parandalimin, një organizëm i rëndësishëm i shëndetit publik amerikan kanë marrë një kërkesë nga qeveria të mos përdorin 7 fjalë në dokumente zyrtare për miratimin e bilancit të ardhshëm vjetor. Termat e ndaluar janë: vulnerable, entitlement, diversity, transgender, fetus, evidence-based e science-based  (vulnerabël, e drejtë, diversitet,

Gjatë nazizmit një pjesë e mirë e intelektualëve, artistëve, shkrimtarëve dhe kineastëve, mes shumë të tjerëve, u detyruan të braktisin vendin e tyre me destinacion ndonjë vend neutral ose kapërcyen Atlantikun drejt Amerikës. Bertold Brecht, Thomas Mann, Hans Sahl, Hannah Arendt, Fritz Lang, Franco Modigliani, Billy Wilder, Walter Gropius dhe

Bota duket më e vogël dhe më e bukur, në sajë të informacioneve të shumta që na ofrohen përditë për vende të ndryshme në të dyja hemisferat. Ndonjëherë disa vende na trembin për shkak të praktikimit të disa traditave shumë të vjetra. Sot do t’ju sjellim pikërisht disa vende, ku

Për shumicën prej nesh dashuria është një det emocionesh, por ky det është i pakalueshëm për dikë që nuk di se si të reagojë ndaj dashurisë që i falin. Të biesh në dashuri është eksperienca më e bukur, por edhe më kaotikja që mund të të ndodhë. Të gjithë ne

Rrjete sociale, posta elektronike, aplikime bankare, sisteme alarmi, biznese online, platforma të linjave ajrore dhe hoteleve përdorin të gjithë një fjalëkalim. Miliona njerëz denoncojnë vjedhjen e të dhënave personale ose të identitetit sepse përdorin fjalëkalime të thjeshta dhe të lehta për t’u mbajtur mend dhe shumë herë janë të përsëritura

Kjo është historia e Ivanit, por që përfaqëson miliona fëmijë në mbarë botën që, ashtu si ai, jetojnë në të njëjtat rrethana. Mesazhi që ai përcjell është i rëndësishëm dhe nuk duhet t’i harrojmë kurrë raste të tilla. Në duart e djalit të vrarë nga prindërit e tij, një mjek