20/12/2017

Ky është tamam një triller i shërbimeve sekrete. Përpara 55 vitesh u zhduk pa gjurmë një shkencëtar raketash. Tashmë duket se është sqaruar fati i tij. Ai u vra për llogari të shërbimit sekret izraelit, Mosad. Vrasësi ishte një nazist, një prej njerëzve më të besuar të Hitlerit. Duket e

Pllaka e gurit në ishullin grek të Lemnosit i përket shekullit të VI.p.e.r. dhe është deshifruar nga studiuesi Muharrem Abazaj “Ne nuk largohemi nga toka jonë, me këtë rrojmë, këtu hapim varret”, ky është teksti mbi pllakën e gurit që gjendet në ishullin grek të Lemnosit. Datohet në shek VI.

Siç e dini tashmë ekzistojnë 8 grupe gjaku të cilat njerëzit i mësojnë vetëm nëpërmjet një analize të thjesht, që nxjerr se cilit grup i përkasin. Ato  emërohen A, B, AB, O  dhe në bazë të rezusit të tyre “+” ose “-“ shkojnë në 8. Por më specialet sipas disa

Këto janë disa nga filmat më romantikë të të gjitha kohërave. Ato janë një zgjedhje shumë e mirë për t’u parë jo vetëm gjatë ditëve të pushimeve të fundvitit, por edhe në çdo periudhë tjetër të vitit. 1) Casablanca (1942) Rick dhe Ilsa do ta kenë përherë Parisin, ndërsa ne

Përpjekja për të patur të drejtë mund t’ju shtyjë të bëheni negativë. Përfundoni duke adoptuar një mendësi që të gjithë gabohen, dhe ju jeni të zgjuar – dhe që bota është një gënjeshtër e madhe. Kjo mendësi mund të krijojë dalëngadalë një natyrë vetëshkatërruese të mënyrës se si e jetoni

Çdo gjë e bukur e ka një ditë fundin e vet. Nuk ka rëndësi forca, apo madhësia e saj. Gjërat janë bërë për të shkuar drejt një fundi, disa drejt një fundi të afërt, e të tjerat drejt një fundi disi më të largët. Njerëzit vdesin, pallatet rrënohen, ndjenjat ftohen.