16/12/2017

… “Tradhëtia ishte profesioni i Filbit, ishte natyra e tij. Ama turpi ishte që shërbimi sekret t’i identifikonte klasën shoqërore dhe besnikërinë. Establishmenti”, këmbëngulte Le Carré, “ka dhënë demonstrimin e një grotesku të pazakontë. Ndoshta Filbi ishte spiuni që ky establishment meritonte”. I është përgjigjur, me një snobizëm të thatë,

Testet e personalitetit na ndihmojnë të njohim botën tonë të brendshme. Shumë prej këtyre testeve janë elaboruar nga psikologë të mirënjohur, bazuar në zgjedhjen që secili nga ne të zbulojë aspekte shumë të rëndësishme. Sot ju tregojmë një fotografi shumë të veçantë. Është një fotografi që përmban elemente të ndryshme,

A ndjeheni si në siklet, nëse e gjeni veten në shoqëri të re (p.sh. një grup njerëzish, një organizatë)? A mendoni shpesh se të tjerët duken shumë më mirë? Lexoni disa rregulla për të luftuar pasigurinë. Rregulli i parë Çfarë ju pengon të komunikoni sipas dëshirës? Sekreti i një komunikimi

Uji përbën rreth 60% të gjithë masës së një personi të rritur dhe është një nga elementet kyç të jetesës. Mund të qëndrohet disa ditë pa ngrënë, kurse pa ujë çdokush nga ne do të kalonte në gjendje totale dehidratimi dhe do të vdiste shumë më shpejt. Por parandalimi dhe

Ne jemi të gjithë konsumues të kafesë, aq sa na duket e pamundur ta kalojmë ditën pa pirë të paktën një kafe në ditë. E dimë se ajo është e dëmshme dhe sërish e konsumojmë, ashtu siç nuk tregojmë kujdes për shëndetin tonë edhe me plot gjëra të tjera.  Por

Është e mahnitshme se sa perceptimi mund të zbulojë mbi personalitetin tonë. Gjërat që kapin së pari vëmendjen tuaj, thonë shumë për mënyrën se si e jetoni jetën. Shikoni këtë foto, cila është gjëja e parë që shihni? KROKODILI Nëse e keni parë krokodilin më parë, jeni praktik dhe nuk