Home»Magazine»10 veprat e Kandinskit, mjeshtri i artit abstrakt

10 veprat e Kandinskit, mjeshtri i artit abstrakt

Vasili Kandinski vdiq nga një aksident cerebrovaskular në Francë në 13 dhjetor të 1944. Ishte 78 vjeç. Lindi në Moskë dhe pati një karrierë të jashtëzakonshme. Konsiderohet babai i abstragimit lirik, jo vetëm që pikturonte, por edhe reflektonte për praktikën e tij, shkruante dhe jepte mësime. Quhej mjeshtër. Në vitin 1912 publikoi “Shpirtërorja në art”, ku kritikonte instuticionet akademike tradicionale dhe mendësinë. Ai besonte se pas dukjes kishte një të vërtetë, kështu që iu drejtua gjuhës së ngjyrave. Shumë nga veprat e tij kanë humbur, pasi nazistët e konsideruan si art të degjeneruar. / bota.al

Kompozimi X 1939

Kompozimi VIII 1923

Kompozimi IX 1936

Qark brenda qarkut 1911

Qielli Blu 1940

Përreth cirkut 1940

Përreth linjës 1943

Murnau rruga e Johannstrasse 1908

Boshllëku II 1923

Në kaltërsi  1911

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *