07/12/2017

Personat e lindur në këtë muaj në horoskop janë Shigjetarët dhe Bricjapët, guri i tyre i lindjes është guri i çmuar bruz, ndërkaq lulja narcis. Dhjetori është njëri ndër muajt më të ftohtë të vitit, por për shumicën edhe më argëtuesi. Një hulumtim ka treguar që ata janë më të

Që nga struktura e tij Jeruzalemi, më shumë se një aglomerat urban (një shesh, një qendër pushteti shekullore dhe një spirituale, rrugë tregtare dhe vendbanime), është jë tërësi ishujsh dhe enklavash: secila me zakonet e veta dhe në luftë me të tjerat. Nuk është vetëm faji i pushtimit ushtarak. Qyteti

Sayed Kashua, një ndër shkrimtarët më të mëdhenj arabo-izraelitë, është dallur gjithmonë për humorin e romaneve të tij si dhe të artikujve në të përditshmen Haaretz. Megjithatë, sot Kashua e ka humbur dëshirën për të qeshur, madje edhe buzëqeshur. Autori i “Dy në një” dhe “Njoftimet e fundit të jetës

Fundi i tmerrshëm i Bonnie dhe Clyde u kapën në fotografitë bardhë e zi duke treguar se si trupat e tyre të plagosur me plumba u parandaluan nga policët që i vranë. Dy të dashuruarit filluan krimet e tyre dyvjeçar në vitin 1932, duke plaçkitur pa mëshirë bankat dhe dyqanet,

Një fragment i kockave që thuhet se i përket shekullit të katërt, i cili frymëzoi historinë e Atit të Krishtlindjeve mund të jetë vërtet nga vetë babagjyshi i vitit të ri, thonë shkencëtarët. Studiuesit në Universitetin e Oksfordit testuan eshtrat e Shën Nikollës, dhe gjetën që ato datojnë që  nga