12/06/2017

Koha e lashtë Njerëzit e parë në Finlandë kanë arritur pas përfundimit të kohës së fundit të akullit rreth vitit 7 000 p.e.s. Finlandezët e hershëm gjatë kohës së gurit ishin gjuajtës dhe mbledhës. Pas viti 2 500 p.e.s ata kanë jetuar nga bujqësia. Rreth vitit 1 500 p.e.s mësuan

Një shkencëtar në Gjermani ka dalë me një skemë për të “mbjellë jetë” në planete të tjerë në galaktikën tonë. Profesor Claudius Gros, fizikant teorik në Universitetin Goethe në Frankfurt, pohon se jeta mund të sillet në trupat qiellorë jashtë sistemit tonë diellor. Çelësi, thotë ai, është identifikimi i planetëve të

Mos i lejo të tjerët të të thonë se ti nuk mund ta bësh dot diçka. Nëse ke një ëndërr, duhet ta mbrosh atë. Të tjerët le të thonë se nuk ke për ta bërë realitet atë ëndërr. Ndoshta as vetë ata nuk kanë qenë të aftë t’i bëjnë realitet

Aktivitetet tona të përditshme na bëjnë që të mos jemi shumë të rregullt me orarin e konsumimit të vakteve. Shpesh na ndodh të zgjohemi vonë dhe të dalim nga shtëpia pa e konsumuar mëngjesin, ose maksimumi konsumojmë një kafe (me stomakun bosh). Por sa e shëndetshme është një sjellje e

Personat e shenjës së dashit duhet t’i kushtojnë pak më tepër vëmendje gjërave përreth tyre, sepse shpesh herë sillen me egoizëm duke menduar vetëm për veten. Personat e shenjës së demit shpesh nuk përshtaten apo kanë fleksibilitet të ulët ndaj gjërave të reja në jetë. Për këtë arsye duhet të

Automjetet personale të fluturimit kanë qenë një ëndërr shkencore për dekada, por një kompani kineze duket se ka ndërtuar një të tillë. Ehang 184 është përshkruar si avioni i parë autonome i pasagjerëve në botë dhe ishte këtë javë në një ekspozitë në qytetin Tongxiang në provincën Zhejiang të Kinës