06/12/2017

“Njerëzit mendojnë se në fund të ditës, të kesh pranë një mashkull është arritja më e madhe. Për mendimin tim, arritja më e madhe në fund të një dite është një punë e realizuar mirë”. U bënë afërsisht 20 vite që nga dita, kur bota u zgjua me lajmin se

Fundi i viteve 1700 do të ishin të një rëndësie shumë të veçantë për sa i përket gjithë mbarëvajtjes së çështjeve shqiptare. Historia e vrullshme e Ballkanit në shekullin e XVIII ka lënë gjurmë të pashmangshme edhe në ndërgjegjen popullore të këtij vendi të veçantë që zinte një sipërfaqe shumë

Hamas ka reaguar ndaj vendimit të shefit të shtetit amerikan për njohjen e Jerusalemit si kryeqytet të Izraelit. Organizata ka deklaruar pak kohë pas këtij vendimi se Trump me ndërmarrjen e këtij hapi “ka hapur portën e ferrit”. Presidenti i SHBA, Donald Trump e shpalli Jerusalemin si kryeqytetin e Izraelit,

Mbreti Michael I i Rumanisë, një nga kryetarët e shtetit të Luftës së Dytë Botërore vdiq në moshën 96 vjeçare në shtëpinë e tij në Gjenevë pas një sëmundje të rëndë. Familja mbretërore rumune deklaroi: “Madhëria e tij, Mbreti Michael I  vdiq sot në 5 dhjetor 2017 në orën 13:00,

Publikimi i Four Four Two në listimin e personazheve më antipatike mes tyre drejtues, trajnerë dhe futbollistë. “Lojtarë të pistë, drejtues skorie, trajnerë të tmerrshëm!” Revista angleze Four Four Two  prezantoi një listë të ndarë në tri grupe për 50 personalitetet më të urryera të futbollit. Kuptohet se kjo ka

226 vjet nga vdekja e kompozitorit të madh Në ditët e fundit, me temperaurë dhe kur një sëmundje e panjohur po e gërryente, Wolfgang Amadeus Mozart, gjeniu i kompozimit austriak që revolucionarizoi muzikën dhe artin e perëndimit vazhdonte prova melodie dhe rregullonte akordet. Ishte 35 vjeç dhe para fundit të