12/05/2017

Është thënë se ne në të vërtetë, biem në dashuri me vetëm  tre njerëz në jetën tonë. Megjithatë, besohet gjithashtu se kemi nevojë për secilën prej këtyre dashurive për një arsye të ndryshme. Shpesh e para është kur jemi të rinj, madje edhe në shkollën e mesme. Është dashuria idealiste

1. Zgjohu bashkë me Diellin. Lutu vetëm dhe shpesh. Shpirti i Madh do të të dëgjojë, vetëm nëse flet. 2. Ji tolerant me njerëzit që kanë humbur rrugën e tyre. Injoranca, xhelozia, zemërimi dhe babëzia burojnë të gjitha nga një shpirt i humbur. Lutu që ata të gjejnë rrugën. 3.

Mos i humbni këto pamje fantastike. Dy luanë në Afrikë, në një përleshje epike, që do të vendosë se cili do të jetë ai që do të çiftohet me luaneshën. Njëri humbet dhe përfundon me hundë të gjakosur. Duke përcaktuar kështu se kush është mbreti, ndërkohë që luaneshat përpiqen edhe

Padyshim që figura e tij madhështore, la gjurmë në historinë e njerëzimit, aq shumë sa edhe mijëra vite pas tij betejat dhe fitoret e tij bëjnë bujë dhe lexohen në gjithë botën. Bëhet fjalë për Aleksandrin e Madh, mbase figura më e shquar stratege dhe perandorake që ka njohur bota.

  Gjatë fillimit të shekullit XIX të gjithë popujt e Ballkanit u karakterizuan nga lufta për pavarësi. Ishte shekulli i formimit të kombeve dhe në fakt kjo nuk ishte vetëm një luftë nacionale e mbështetur nga patriotët por dhe një kërkesë e shteteve më të fuqishme evropiane. Ideja për krijimin

Bill Gates i lexon rreth 50 libra në vit, por shumë pak prej tyre futen në listën e tij të librave të preferuar të vitit. Për disa vite, themeluesi i gjigantit ‘Microsoft’ i ka zgjedhur nga pesë tituj të cilët i kanë pëlqyer dhe i ka publikuar kritikat e tij