03/12/2017

Sipas The Independent Bota jonë është e populluar me të gjitha llojet e njerëzve me nivele jashtëzakonisht të ndryshme të inteligjencës. Pothuajse çdokush do ta konsideronte veten inteligjent, sigurisht, dhe mund të jetë shumë e vështirë të gjesh një vlerësim të saktë të inteligjencës sonë. Në fund të fundit, mendimet

Duket se martesa ndikon në më shumë gjëra, se sa thjesht lumturia.  Një studim i publikuar në Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry ka zbuluar se të qenit i vetëm për pjesën tjetër të jetës mund të rrisë rrezikun e zhvillimit të problemeve mendore me 42 për qind në krahasim

Të shumtë janë ata që pëlqejnë testet psikologjike. Disa i bëjnë që të zbulojnë diçka të re për veten, të tjerët thjesht për argëtim. Shihni fotografinë më poshtë. Zgjidhni një pemë për kopshtin tuaj, dëgjoni zërin tuaj të brendshëm dhe pastaj zbuloni një pjesë të personalitetit tuaj, që ndoshta mund

Zanafilla e nacionalizmit katalanas është e pandashme nga evolucioni i gjuhës dhe i letërsisë, të menduara si instrumenta afirmimi gjeopolitik. Etapat e këtij rrugëtimi historik. Raporti me Madridin dhe Brukselin. 1898 si element themelues Simone Cattaneo Për ta kuptuar zhvillimin e ndjenjës katalaniste dhe të idesë të një kombi katalanas

Sa peshon një kilogram? Ose më mirë duhet thënë çfarë mase ka një kilogram? (Nga sa dimë kilogrami është njësi e masës, por pesha shprehet duke u nisur nga njësia e forcës, asaj të njutonit.) Përgjigjen do të na e japin nga Zyra Ndërkombëtare e Peshave dhe e Matjeve (BIPM),

Një seri prej tre Super Hënash do të ndodhin shumë shpejt, duke nisur që sonte. Ju do të keni një shans për të parë tre Supe Hëna më 3 dhjetor 2017, 1 janar 2018 dhe 31 janar 2018. Super Hënat ndodhin kur një hënë e plotë përputhet me të ashtuquajturin