03/12/2017

Marrëdhëniet janë gjë e vështirë. Ato duan durim, mirëkuptim dhe dashuri nga të dyja palët. Ndërsa ju doni të bëni të dashurin tuaj të lumtur, ka disa gjëra që mund të bëni për të siguruar edhe lumturinë tuaj. Në fakt, nëse nuk i bëni këto pesë gjëra, kurrë nuk do

“Në rastin tim, nuk udhëtoj për të shkuar në ndonjë vend, por për të udhëtuar. Udhëtoj për kënaqësinë e udhëtimit, për të lëvizuar,” – shkruante romancieri Robert Louis Stevenson, autori i “Ishullit të thesarit” dhe “Rasti i çuditshëm i doktor Jekyll dhe zotit Hyde”. Rruga është më e rëndësishme se

Universi punon në mënyra misterioze. Mund të thuhet që asgjë nuk ndodh rastsisht, edhe gjërat jodomethënëse kanë një arsye për t’u shfaqur. Jeta jonë nuk është homogjene, ka ulje e ngritje. Disa udhë janë të vështira dhe disa të tjera më pak. Gjatë këtij udhëtimi takojmë persona të ndryshëm që

Të menaxhosh paratë në mënyrën e duhur është një aftësi e madhe dhe është e nevojshme të jeni racional dhe të kujdesshëm që në fund ta ndjeni veten mirë dhe paratë të mos iu ikin. Ndonëse duket absurde, periudha e vitit në të cilin kemi lindur arrin të ndikojë edhe

Është argumentuar shkencërisht që koha ndikon në veshjen tonë, mirëpo ajo megjithatë mund të ndikojë edhe në gjendjen tonë shpirtërore. Ditëve të ftohta shpesh jemi të pavullnetshëm, pa energji, të zymtë posikur palltoja jonë e zezë. Për të eliminuar ‘depresionin dimëror’, në vend se të vishni pallton klasike ngjyrë të

Ndryshimi i stilit të jetës është kaq kompleks, por po aq i nevojshëm. Të ushqyerit, lëvizja, pushimi, gjumi, evitimi i konsumimit të substancave toksike, stresi janë disa nga mënyrat që të gjithë duhet t’i kryejmë për një jetë më të mirë. “Këtë vit palestra…do ta lë duhanin…do bie nga pesha…të