12/02/2017

Të paktën që prej kohës së grekëve, historia është shkruajtur nga fitimtarët. Ka ndodhur relativisht vonë që, e ashtuquajtura “historia nga poshtë” ka sfiduar historitë e fitimtarëve, me rrëfime alternative për “humbësit”, ata popuj dhe vende që përgjithësisht konsiderohen se nuk vlen të përmenden… Ishte një botë që, një ditë sundohej

  Pas pesë javësh traktativash të gjatë dhe intensive, liberalët gjermanë kanë lënë që të dështojë marrëveshja për qeverinë e re gjermane. Sipas Peter Tauber, Sekretar i Përgjithshëm i CDU-së, nuk kishte asnjë motiv tjetër përmbajtësor që e justifikon këtë vendim. Por, në realitet, arësyet e liberalëve janë dhe janë

Disa prej shprehjeve dhe dialogjeve më të bukura të një filmi të paharrueshëm Oskar Schindler: E di që keni marrë urdhra nga komandanti ynë, të cilat ai i ka marrë nga eprorët e tij, për të “sistemuar” popullatën e këtij kampi. Tani do të ishte koha për ta bërë këtë.

“Marvel Studios” para pak kohës njoftoi se së shpejti do të sjelli filmin e shumë Avengers: Infinity War” dhe menjëherë pas daljes së  traileri ai thyen rekord në klikime pasi është më i shikuari në histori në vetëm 24 orë. Video është parë 230 milionë herë, duke kaluar filmin horror

Nga Aurenc Bebja*, Francë –  2 Dhjetor 2017 Deklarata i Ismail Qemalit, mbi sugjerimin e kandidaturës së Theodore Roosevelt për tu bërë mbret i Shqipërisë, ka bërë jehonë në New-York, ku gazetarët vendas janë vërsulur asokohe menjëherë ne drejtim të ish-presidentit amerikan me qëllim që të njohin reagimin e tij lidhur

DASHI Gjate këtij muaji klima do jete përgjithësisht e ngrohte dhe nuk do keni probleme te mëdha ne asnjë fushe. Edhe konfliktet e hershme do dini si t’i zgjidhni me qetësi e largpamësi. Nëse jeni ne një lidhje, duhet t’i besoni me tepër atij qe keni ne krah dhe te