01/12/2017

Artistët që shkundin epokat kanë jetë shumë intensive. Rasti i Oskar Wilde-it shënon një lloj hiti në vargun e autorëve që, në vend që të fshihen pas veprës së tyre dhe të mbesin pas perdes në mënyrë që librat e tyre të flasin për ta, e kuptojnë që edhe ata

Studiuesit kanë gjetur kohët e fundit atë që besohet të jetë ‘kopja e parë origjinale në greqisht’ e një dorëshkrimi të lashtë heretik të krishterë, që përshkruan mësimet sekrete të Jezusit për vëllanë e tij Jakob. Dorëshkrimi i lashtë u zbulua në Universitetin e Oksfordit nga studiues të Biblës nga

Ai vazhdon të mbetet “Mbreti i muzikës pop” për shumë arsye. Hitet mjaft të shitura, audienca maksimale në spektaklet ku ishte i ftuar, fansa të shumtë nëpër koncertet e tij, e bëjnë Michael Jackson një këngëtar model për gjithë këngëtarët e tjerë të muzikës pop. Madje, shumë artistë të rinj

Me siguri ju ka rastisur të lexoni ose të dëgjoni fjalime të prindërve në dasmat e fëmijëve. Secili është i bukur në mënyrën e vetë, si i thënë thjesht, ashtu dhe i thurur bukur. Çdo fjalim ka veçantinë e vetë, por duke lundruar në internet, më rastisi të dëgjoj një

Angela Merkel dhe Martin Schulz, duket se kanë gjetur akordin për të nisur negociatat qeveri-krijuese në Gjermani. Lajmi raportohet nga e përditshmja gjermane Bild, që shkruan se palët kanë rënë dakord për rikthimin e një koalicioni të madh qeverisës, në vend të zgjedhjeve të reja apo krijimit të një qeverie

Qyteti bavarez i Nerdlingen është përmendur për herë të parë në shekullin e 9-të. Banorët e ngritën qytetin brenda një krateri të gjerë prej 26 kilometrash të një vullkani të shuar. Për ndërtimit e tij, banorët përdorën një gur nga mjedisi, i cili dukej i pazakontë për ta sepse ishte