01/12/2017

Në Egjiptin e lashtë, shpirti i një personi mendohej të përbëhej nga nëntë pjesë të veçanta të cilat integroheshin në një individ të vetëm, por kishin aspekte shumë të dallueshme. Në shumë kultura të lashta, siç janë ato aziatike, afrikane dhe madje edhe në Amerikë, ne gjejmë një koncept të

“Pasi kish ndodhur përmbytja e madhe dhe mbretërimit kishte zbritur nga qielli, mbretëria ishte në Kish”. Gjithsej njëzet e dy mbretër sunduan për një periudhë prej 16,480 vjetësh, të cilat përbëjnë dinastinë e parë të Kishit. Një nga qytetet më të rëndësishme antike që ka ekzistuar në Mesopotaminë e lashtë

Shigjetari Shigjetari është më naivja e të gjitha shenjave të zodiakut. Ata që besojnë më shumë, aq sa ndonjëherë rrezikojnë të bëhen për budallenj. Por ata të Shigjetarit nuk janë budallenj, thjesht u besojnë shumë njerëzve. Dashi Dashi është një tjetër shenjë që tenton të manipulohet lehtë. Dashi ka një

Ngjarja astronomike, e cila ndodhi më 30 tetor 1207, pes, mund të ndikojë në kronologjinë e botës së lashtë në mënyra të ndryshme nga ç’kishte imagjinuar deri tani. Shkencëtarët në Universitetin e Kembrixhit kanë kombinuar një pasazh nga Bibla dhe një tekst egjiptian për të përcaktuar datën e atij që

Fati i shumicës së botës lidhet me mbajtjen e dy blloqeve të akullit. Ata janë gati të lëshojnë. Ata quhen Pine Island dhe Thuaites dhe kanë nofkën “Akullnajat e Apokalipsit”: dy blloqet e akullit pak më të mëdha se Franca që veprojnë si një ndalesë për shumë nga akullnajat e

Unë jam një pasqyrë konkave që kap plot ethe dritën tënde, e mbledh atë plotësisht në gjoks dhe, duke e djegur fort, e dërgoj krejt refleksin në drejtimin tënd.  (Me këtë fjali postojeni ne facebook sipër linkut, nëse mundeni.) Mendoni se letra e vetme e bukur e dashurisë është ajo