Home»Bota»Shkencëtarët sapo zbuluan diçka të pabesueshme për varrin e Jezusit

Shkencëtarët sapo zbuluan diçka të pabesueshme për varrin e Jezusit

Varri në të cilin mund të jetë varrosur Jezu Krishti daton afro 1.700 vjetësht, kanë zbuluar shkencëtarët.

Testet e kryera në mbetjet e një shpelle gëlqerore në Kishën e Varrit të Shenjtë, në Jeruzalem, e datojnë atë rreth vitit 345 , raportoi National Geographic.

Dëshmitë e mëparshme kishin mbërritur vetëm në 1000 vjet, në periudhën e Kryqtarëve.

Edhe pse është e pamundur të themi përfundimisht nëse varri është vendi i varrimit të një çifuti të njohur si Jezusi i Nazaretit, Kisha e Varrit të Shenjtë është pranuar gjerësisht si vendi i varrosjes së Krishtit.

Hulumtimi, i kryer nga Universiteti Teknik Kombëtar i Athinës, nuk ofron dëshmi të mëtejshme nëse Jezusi ishte varrosur në varr, por është në përputhje me besimin historik se romakët e lashtë ndërtuan një monument në këtë vend, rreth 300 vjet pas vdekjes së tij, raporton bota.al.

Dhiata e Re thotë se Jezusi vdiq ose në 30 ose 33 të erës sonë, por tregimet historike sugjerojnë që romakët e gjetën dhe e ruajtën varrin në vitin 326 të erës sonë.

Datimi e vendos ndërtimin origjinal të varrit në kohën e sundimit të Konstandinit, perandorit të parë të krishterë të Romës, i cili filloi kalimin e perandorisë në krishtërim.

Sipas traditës, Konstandini kërkoi ndërtimin e monumentit mbi atë që që besohej se ishte vendvarrimi i Jezusit.

Një ekip shkencëtarësh po kryente punën e restaurimit në vendin e varrimit, ku përfshihej hapja dhe gërmimi i varrit, që është vulosur me shekuj.

Shkencëtarët gjetën eshtrat e një shtrati gëlqeror që tradita thotë se mund të kenë mbajtur trupin e Jezusit. / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *