Home»Bota»Pra, Rusia paska manipuluar edhe votën mbi Brexit

Pra, Rusia paska manipuluar edhe votën mbi Brexit

Më shumë se 400 profile të rreme të Tuiter, nga të cilat rreth 3.500 propagande dhe lajmesh të rreme, kontrolloheshin drejtpërdrejt nga Rusia dhe kanë ndotur fushatën elektorale për Brexit, duke e ndryshuar ndoshta rezultatin. E kanë thënë studiuesit e Universitetit të Edinburgut që kanë “krehur” rrjetin, në kërkim të gjurmëve të ndërhyrjes së Rusisë në fushatën e referendumit. / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *