November 2017

Richard Edgar Pipes është ekspert i historisë ruse – veçanërisht Bashkimit Sovjetik. Ai është një akademik polako-amerikan që, në vitin 1976 kryesoi një ekip analistësh të pajtuar nga CIA për të analizuar rrezikun që Bashkimi Sovjetike paraqiste ndaj SHBA. Pipes ka shkruajtur shumë libra për Rusinë në shekullin 20, si

A jeni edhe ju në këtë listë? Të gjithë ne i kemi përparësitë dhe mangësitë tona. Nuk ka njeri pa gabime, por as pa vepra të mira. Kështu secili nga ne reagon ndryshe kur ndihet i rrezikuar, kur është i lënduar apo mendon që i është bërë padrejtësi. Megjithatë, disa

Sigurohuni që ai nuk do të humb interesin ndaj jush me këto këshilla. 1- Jini spontane Pasi të keni kaluar disa kohë bashkë, ju do të bini pre e një rutine të caktuar. Do e shihni njëri-tjetrin në ditë të caktuara, do të shkoni në restorante të njëjta dhe do

Jini optimistë dhe e mira do u ndjekë pas. Në kushtet më të vështira, mos u fokusoni tek problemi, por tek zgjidhja. Drejtori i shkollës kishte thirrur në zyrën e tij tre mësues. Me tu ulur, ai u tha:”Ju jeni zgjedhur si mësuesit më të mirë dhe më të aftë

Secila nga zgjedhjet tona ndikon fuqishëm në të ardhmen tonë; në thelb, ne krijojmë realitetin tonë nëpërmjet vendimeve që marrim. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të monitoroni me kujdes mundësitë tuaja dhe të merrni kohë për të marrë një vendim të qetë. Në këtë rast, ju tashmë

Njerëzit me lloje të caktuara gjaku kanë më shumë gjasa të vuajnë nga një atak në zemër gjatë periudhave të ndotjes. Grupi i gjakut të njerëzve lidhet në mënyrë të drejtëpërdrejtë me funksione të caktuara të trupit. Sipas një studimi, e përditshmja “Dailymail”  tregon se njerëzit që kanë lloje të