November 2017

Sipas listës së Mbretit Sumer, Eridu ishte qyteti i parë në botë. Reshti që hap listën thotë: “[nam]-lugal an-ta èd-dè-a-ba [eri]duki nam-lugal-la” “Kur mbretërimi erdhi nga qiejt në Tokë, mbretëria ishte në Eridu”. Eridu (Koordinatat: 30 ° 48’57.02 “N 45 ° 59’45.85” E) ishte një qytet i lashtë në Mesopotaminë jugore,

Arkeologët më në fund kanë zbuluar moshën e varrit të Jezu Krishtit. Sipas besimeve të ndryshme, Kisha e Varrit të Shenjtë në Jeruzalem besohet të mbajë vendin e fundit të prehjes të Jezu Krishtit. Varri është përdhosur gjatë viteve nga sulme të dhunshme, fatkeqësi natyrore, dhe natyrisht shekuj të tërë

Stresi është padyshim një nga patologjitë më të diskutuara të momentit, por dhe një nga ato patologji që neglizhohen shumë prej nesh, pavarësisht simptomave të shumta në organizëm, dhe sidomos në shëndetin tonë mendor. Në shoqërinë e sotme moderne niveli i stresit është rritur shumë dhe përbën një rrezik të

Uria është armiku më i madh për një person që ka nisur të mbajë dietë për të rënë në peshë. Nëse e ke anashkaluar një vakt, është normale të ndihesh e uritur, por nëse ke ngrënë dhe sërish ndjen uri, dije se nuk ke të bësh me diçka të lehtë.

Fajësimi i mban plagët të hapura. Vetëm falja shëron. Thomas L. Monson Të dobëtit nuk munden kurrë të falin. Falja është zotësi e njerëzve të fortë. Mahatma Gandhi Falja është forma më e mirë e dashurisë. Duhet të jesh njeri i fortë që të thuash më fal, por duhet të

Revista Psychology Today shkruan: “Dhimbja e zilisë nuk shkaktohet nga dëshira për avantazhet e të tjerëve në vetvete, por nga ndjenja e inferioritetit dhe frustrimit, të shkaktuar nga mungesa e tyre tek vetja”. Këtu janë pesë gjëra që i kemi zili tek gratë e bukura: 1. Kemi zili vëmendjen që