Home»Histori»Më të pasurit në botë? Pasuria përrallore e Romanovëve, kur u rrëzuan nga froni

Më të pasurit në botë? Pasuria përrallore e Romanovëve, kur u rrëzuan nga froni

… dhe një mister intrigues i një ngarkese me flori prej 1 miliardë dollarësh

Kur Car Nikolla II hoqi dorë nga froni në shkurt 1917 pas trazirave që përfshinë Rusinë, Shtëpia e Romanovëve e kishte sunduar Rusinë për 303 vite. Ata ishin një prej familjeve më të pasura në botë, me një pasuri prej 45 miliardë dollarë në kohën e abdikimit të Nikollës, që do të ishte afërsisht 300 miliard dollarë sot.

Eshtë intrigues fakti që floriri i familjes mbretërore me vlerë prej më shumë se 1 miliardë dollarë nuk është gjetur sot e kësaj dite. Shuma u zhduk ndërkohë që shkonte tranzit drejt Remington Arms Company, për të blerë një ngarkesë armësh për Ushtrinë e Bardhë.

Ka patur shumë pikëpyetje dhe teori konspirative për fatin e asaj pasurie deri sot e kësaj dite, ndërkohë që pretendues të Romanovëve vazhdimisht dalin për të marrë këtë pasuri. Deri tani pa sukses. / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *