Home»Ekonomi»Disa këshilla super të dobishme nga Warren Buffet

Disa këshilla super të dobishme nga Warren Buffet

PER SHPENZIMET

Nëse blen gjëra që nuk të nevojiten, shumë shpejt do e gjesh veten duke shitur gjëra që të nevojiten.

PER INVESTIMET

Mos i fut të gjitha vezët në një kosh.

PER KURSIMET

Mos kurse atë që mbetet pasi ke shpenzuar, por shpenzo atë që ka mbetur pasi ke kursyer.

PER FITIMET

Kurrë mos u varni nga një e ardhur e vetme. Bëni investime për të krijuar një burim të dytë.

PER MARRJEN E RISQEVE

Kurrë mos e testo thellësinë e lumit me të dyja këmbët.

PER PRITSHMERITE

Ndershmëria është një dhunti shumë e kushtueshme. Mos e prisni nga njerëz të lirë.

E kaluara është një letër hedhurinash, e tashmja është një gazetë dhe e ardhmja është një letër me pikëpyetje. Dil nga e kaluara, kontrollo të tashmen dhe siguro të ardhmen.

Kur ndodh diçka e keqe, ti ke tre zgjedhje. Mund ta lësh të përcaktojë se kush je, ta lësh të të shkatërrojë, ose ta lësh të të forcojë.

Sytë na janë vënë në ballë, sepse është më e rëndësishme të shohësh përpara, se sa prapa.

Përdornim lapsa kur ishim të vegjël, por tani përdorim pena. E dini pse? Sepse gabimet në fëmijëri mund të fshiheshin, por tani jo.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *