29/11/2017

Një ekip antropologësh arriti në përfundimin se banorët e ishullit të largët të Pashkëve, Rapanui, nuk kishin kontakt me botën e jashtme deri në mbërritjen e evropianëve në ishull në vitin 1722. Rezultatet e studimit u publikuan në revistën specialiste “Current Biology”. Studimi gjithashtu vë në dukje se në qoftë

Sa herë që dashurojmë, mendojmë se ajo ndjenjë do të zgjasë përgjithmonë. Për fat të keq, në shumicën e rasteve, kjo gjë nuk ndodh. Shumica e dashurive kalojnë në pesë stade, që nga njohja, e deri tek jetesa duke pranuar gjithë defektet e personit tjetër. Sipas psikoterapistes Jed Diamond, për

Disa shenja të horoskopit janë më të prirura që t’iu thyejnë zemrën. Më konkretisht? Luani, Shigjetari dhe Bricjapi. Luani Luani njihet si shenjë e zjarrit dhe shpërthimet e tij janë të papritura. Duhet të jeni diplomatikë që të arrini të kontrolloni një luan. Në momentin e parë që situata do

Ka dy herë më shumë burra të quajtur John, sesa ka gra që udhëheqin 100 kompanitë më të mira. Për më tepër, përqindja e grave bie në çdo fazë të një rruge ekzekutive të karrierës. Por një studim i ri ka arritur në përfundimin se gratë janë më të përshtatshme

Në çdo epokë, perandorët dhe mbretërit janë joshur nga Toka e Shenjtë. Ky rrip i vogël toke ka qenë i pushtuar nga babilonasit, grekët, romakët, arabët, kryqtarët, Perandoria Osmane dhe ajo Britanike, sa për të përmendur disa. Çdo pushtim ka lënë shenjën e tij, duke lënë pas shumë vende historike

Facebook së fundmi ka paralajmëruar përdoruesit e tij se do i mbylli llogaritë e tyre në këtë aplikacion  nëse ata  nuk ngarkojnë një foto ‘të qartë’ të fytyrës së tyre. Sistemi i ri i verifikimit të identitetit është përpjekja më e fundit e rrjetit social për të frenuar përhapjen e