26/11/2017

1. Urrejtjen. Përqendrohu në atë që dashuron. 2. Të shkuarën. Ndërkohë mos harro të mësosh nga gabimet e saj. 3. Perfeksionin. Nuk je dhe nuk ke pse kërkon të jesh perfekt. Çdokush është i bukur në mënyrën e vet. 4. Mëso se nuk mund dhe nuk duhet t’i kënaqësh përherë

Dashi Nuk mund të thuhet se kjo është një ditë e jashtëzakonshme, por nuk mund të thuhet as që është e rëndë. Shumë prej jush do të gjenden në një situatë të dukshme sikleti, por në të njëjtën kohë duhet të sforcohen për të çuar përpara situata të rëndësishme. Demi

Disa thënie motivuese, për të kuptuar se asgjë nuk është e pamundur, për gjithësecilin prej jush. Sepse, siç thotë një njeri i famshëm, “krenaria është ta mbash kokën lart, kur të gjithë përreth e kanë ulur. Dhe për këtë të ndihmon kurajo”. Dhe, siç thotë i madhi Rumiu, “mos u

Një nga poetët dhe autorët e këngëve më i njohur dhe i dashur deri më sot është Teodor Keko, njeriu i madh i letrave të vogla. Ai lindi në Tiranë dhe prindërit e tij ishin dy nga regjizorët më të mirë të kinematografisë së kohës, Endri dhe Xhanfize Keko. Ai

Gjatë studimeve të tij në Oksford, autori Thomas Day u mahnit nga libri i Jean- Jacques Rosseau “Emile”, apo “On Education”, të cilët përmbanin ide praktike mbi edukimin. I frymëzuar nga libri, Day vendosi të shkruante një listë kërkesash për gruan e tij të ardhshme, e nga këtu, ai vendosi

Ka shanse, që ti mendon se je më i zgjuar se moshatarët e tu. Nëse mediat sociale shpërfaqin diçka ajo është rrjedha e përhershme e nënçmimit dhe abuzimit, të gjithë mendojnë se janë më të zgjuar se shumica. Sidoqoftë, është e qartë për këdo që e njeh konceptin e “mesatares”