18/11/2017

“Njerëzit e zgjuar mësojnë nga gabimet e tyre, kurse njerëzit e mprehtë mësojnë edhe nga gabimet e të tjerëve” Si të kanë trajtuar kur ke bërë gabime? Të kanë dënuar, pavarësisht se ke kërkuar falje, apo të kanë pyetur se si mund t’i zgjidhësh ato duke mësuar prej tyre? Ka

“Përpara se t’i hysh rrugës së hakmarrjes, hap dy varre”, thoshte Konfuci i mençur. Ose: “Nëse mendon për një vit, mbill një farë; nëse mendon për dhjetë vjet, mbill pemë; nëse mendon për 100 vjet, mëso njerëzit.” Urtësinë mund ta mësojmë me tre mënyra: Së pari, përmes reflektimit, që është

Ka raste kur aktorët vdesin tragjikisht dhe në mënyrë të papritur dhe gjithçka që lanë pas ishin veprat e tyre të artit: filmat e tyre. Bright Side mblodhi së fundmi historitë e trishtuara të yjeve të filmave tanë të dashur, që nuk janë më këtu në Tokë.  Në fund të

Nr.5 është ndoshta më i rëndësishmi. S’duhet ta harroni asnjëherë Budallallëku ka disa konstante, dhe sipas ekspertëve ai u përgjigjet 5 ligjeve: 1) Secili prej nesh, gjithmonë e nënvlerëson numrin e budallenjve në qarkullim. 2) Mundësia që një person të jetë budalla, është e pavarur nga çdo tipar tjetër (arsimi,

Duket sikur në fakt njerëz të caktuar, vetëm pse janë të famshëm nuk janë kurrë të arritshëm apo aq më pak për t’u bërë partner në jetë. Diçka e tillë ndodh rëndomë edhe në shoqërinë tone dhe kudo në botë. “E ku do të mi hidhte sytë ai/ajo mua?” –

Para disa muajsh “Paramount Pictures” lajmëroj se ka gati edhe kapitullin e gjashtë të sagës “Terminator”,i cili do të dalë  në kinematë amerikane më 26 korrik të vitit 2019. Në kastin e aktorëve do të jetë përsëri Linda Hamilton dhe Arnold Schwarzenegger, në rolet e Sarah Connor dhe cyborg-un e