14/11/2017

  Në një diskutim të gjatë të mbajtur në Sorbonë Presidenti francez Emmanuel Macron ka shpalosur listën e tij të gjatë të dëshirave për Europën që do të vijë. Bëhet fjalë për thënie të përgjithshme, pothuajse të privuara nga indikacione operative dhe nuk ka sesi të mos ishte ndryshe. Problem

Dhe çfarë është më e rëndësishme se Zero? Gjendet në dorëshkrimet e lashta, lindi në Indi, u përhap nga myslimanët, që me të shpikën algjebrën dhe algoritmet. Dhe a e dini? Në Evropë e ndaluan ca kohë, se e njehsonin me djallin Kur ishit një fëmijë i vogël, edhe para

E njohur si loja e atyre me dhunti intelektuale, shahu është sporti më i mirë për të stërvitur organin më të rëndësishëm të trupit, trurin tonë. Edhe pse shahu e pati kulmin e zhvillimit të tij në vitet ’50-’60 me mjeshtrin Bobby Fitscher, ai sërish luhet sot nga njerëz të

Teleskopi Spitzer i administrimit kombëtar të aeronautikës dhe hapsirës (NASA) zbuloi një trup yjor në Udhën e Qumështit. Ekspertët nuk e dinë akoma nëse bëhet fjalë për një planet, pasi është shumë i madh, apo nëse është një yll xhuxh, por ka njës strukturë të ndryshme. Ky trup gjendet në

A i nevojitet ndokujt një punëtor fushe? Po pres oferta, – thërret një tregtar. S’kalon shumë dhe një nigerian i dorëzohet një pronari të ri, i cili është i interesuar në blerjen e një njeriu të fortë për punë në fusha. Kjo skenë përsëritet përditë në Libi, pak kilometra nga

A luani ende Candy Crush Saga? Shumë njerëz ende e luajnë atë. Kjo lojë  u lirua pesë vjet më parë në nëntor 2012 dhe është rritur për t’u bërë një sukses masiv mbarë botëror. Sipas  ë dhënave nga King , lojërat brenda ekskluzivitetit të Candy Crush janë shkarkuar  plotë 2.73 miliard herë