12/11/2017

Mënyra is të ruash shëndetin është të hash atë që nuk do, të pish atë që nuk të pëlqen dhe të bësh atë që s’do të doje ta bëje. Miq të mirë, libra të mirë dhe një ndërgjegje e qetë: kjo është jeta ideale. Nuk mund të varesh nga gjykimi

Të mësosh të luash një instrument që nga fëmijëria, përmirëson aftësitë njohëse, edhe krejtësisht të ndryshme nga ato të përfshira gjatë këtij lloj ushtrimi (muzikor). Një studim kanadez i kryer në 48 fëmijë në moshën 4 dhe 6 vjeçare tregoi se studimi i muzikës mund të përmirësojë aftësitë verbale në

Në tetë muaj, gratë e Shqipërisë kanë bërë një rrugë të gjatë për t’u çliruar nga tutela mashkullore. Maxhidja, motra e Zogut, udhërrëfyesja e këtij emancipimi. Nga Aurenc Bebja Francë – 12 Nëntor 2017 Gazeta franceze, “Paris-soir”, ka botuar, të premten e 26 nëntorit 1937, në faqe të parë dhe të

Një eksplorues i “National Geographic” ka zbuluar vendin më të lumtur në botë për njerëzit. Autorit i ‘Zonat Blu të Lumturisë’, Dan Buettner ka shpjeguar arsyen përse Danimarka renditet si një nga vendet më të lumtura në botë për njerëzit. “Danezët janë të lumtur se kanë nivel të ulët të

Edhe pse pronarët e kafshëve shtëpiake shpesh tregojnë ndodhi me të cilat duan të dëshmojnë se macet janë më të mençura se qentë, ka pak prova shkencore për t’i verifikuar këto pretendime. Një vështrim i thjeshtë në strukturën e trurit të këtyre kafshëve mund të na zbulojë shumë për inteligjencën

Samsung Electronics Co., Ltd., lideri global në teknologji, njoftoi sot se 36 produktet e saj më të fundit janë vlerësuar si fituese në CES® 2018 Innovation Awards. Produktet u vlerësuan në këtë program prestigjioz për dizajnin dhe projektimin e teknologjisë më të fundit në pajisjet e konsumit në 28 kategori.