11/11/2017

Nëse Holanda është pozicionuar vazhdimisht midis vendeve më të lumtura në botë, mund të jetë meritë edhe e ritmit të punës. Rraskapitja në punë nuk shpërblen: shumë më mirë, mundësia e kontratës me kohë të pjesshme. E ka zbuluar britanikja The Economist. Statistikat në shtete të ndryshme evropiane sugjerojnë, siç

Një kërkim i realizuar nga GeMs në bashkëpunim me Univeristetin e Romës Tre thotë se një person që lexon është më I lumturë se dikush që nuk e bënë një gjë të till, Sipas këtij studimi, indeksi i lumturisë së lexuesve është 7.44, ndërsa për jo-lexuesit bie në 7.21. Dhe

Filmi Titanic është një nga filmat më të shitur në histori dhe të gjithë ata që e kanë parë kanë bërë të të njëjtën pyetje: “A mund të kishte shpëtuar Jack-u?” Kate Winslet e cila ka luajtur rolin e Rose në filmin e vitit 1997 më në fund i është

Nëndetëset gjermane mund të kishin kthyer rrotën e historisë, Adolf Hitleri fitoi para një sulmi të Jozef Stalinit, ushtari amerikan nuk dinte të luftonte, Waffen-SS ishin të përbërë nga ushtarë elitë. Këto janë disa nga mitet e krijuara gjatë Luftës së Dytë Botërore. Disa versione janë marrë si të vërteta

Mund të jetë e kollajtë të imagjinosh se njerëzit më të pushtetshëm dhe me ndikim në botë, jetojnë një sferë, larg prej nesh, vdekatarëve të zakonshëm. Por nuk është tamam kështu… Shumë prej tyre e kanë nisur me punë të vogla, të vështira, për të fituar diçka. Donald Trump mblidhte

Nëse keni menduar se jeni vonë për martesë, duhet të lexoni patjetër këtë artikull. Një analizë nga Nicholas Wolfinger, një sociolog në Universitetin Utah, sugjeron se pas një moment të caktuar, nëse jeni martuar në fillim të 20’ave, rreziku nga ndarja fillon të rritet kur  plakeni. Rreziku nga divorci fillon