10/11/2017

NASA ka gjetur një burim të çuditshëm të ngrohjes nën Antarktidë, për shkak të të cilës kontinenti i akullt po shkrin me shpejtësi. Rreth 30 vjet më parë, një shkencëtar në Universitetin e Kolorados njoftoi se mund të ketë diçka më shumë se shkëmbinj të nxehtë në mantelin e bërthamës

“Game of Thrones” vazhdon të na bëjë përshtypje me ngjarjet që zhvillohen në të. Dhe tregimet nga prapa skenave të shfaqjes sonë të preferuar televizive mund të jenë po aq interesante sa edhe personazhet kryesorë. Bright Side zbuloi disa fakte rreth serisë që nuk e keni dëgjuar ende, transmeton Telegrafi.

Vizatimet e përhershme në trupin e njeriut kanë qenë prezente në shoqëri më të lashta dhe kanë lulëzuar dekadat e fundit. Është art më vetë kjo e vizatimit të lëkurës, por nga një pikëpamje mjeksore është një njollë e përhershme për lëkurën, ashtu sikurse edhe heqja e një tatuazhi. Vendimi

Tështitja – Sipas studiuesve, ne tështijmë me një shpejtësi 160km/h dhe kjo është arsyja se pse duhet të mbulojmë hundën me dorë, apo shami kur tështijmë. Rruga që bën gjaku – E keni menduar ndonjëherë që gjatë një dite të tërë gjaku të përshkojë rreth 90 kilomentra? Ju duket e

“Ndiqni zemrën tuaj. Bëni atë që doni. Nëse diçka është në zemrën tuaj, bëjeni. Mos dëgjoni të tjerët” Maz Jobrani Rreth një dekadë më parë, unë ndihesha i humbur. U largova nga një punë që nuk ishte ajo çfarë unë pëlqeja të bëja në jetën time, por nuk e mora

Një mister i jetës, i zgjidhur prej dy biologëve. Ekuacionet na thonë se për organizmat shumëqelizore si ne njerëzit, fati është i vendosur Plakja duket të jetë një fakt i pashmangshëm i jetës, të paktën tonës, dhe megjithatë kjo katastrofë globale e qelizave tona, nuk e ka penguar gjithë njerëzimin