09/11/2017

Një analizë e tyre çoi në përfundimin se gjatë 100 viteve të fundit, ngadalësimi i Tokës përkoi çuditërisht me periudha gjatë të cilave ka pasur një rritje të përgjithshme në numrin e tërmeteve të madhësisë 7 ballë, ose më të fortë. Në qoftë se hipoteza është e saktë do të

Shkencëtarët kanë pikasur një eksoplanet gjigant që besojnë se është fshehur thellë në qendër të Rrugës së Qumështit, rreth 22,000 vite dritë larg Tokës, raporton një ekip i madh në një studim të botuar kohët e fundit në Gazetën Astrofizike. Planeti i ri vjen në orbitë përreth një ylli pak

Tashmë është zyrtare në Twitter mund të postoni deri në 280 karakatere dhe pothuaj në të gjitha gjuhët. Rrjeti social konfirmoi sic dhe kishte paralajmëruar në fillim të shtatorit se të gjithë përdoruesit kanë më shumë mundësi për të shkruar me më shumë karaktere, pasi deri më sot mund të

E keni parë filmin “A theory of everything” (Teoria e gjithçkasë) me në qendër shkencëtarin Stephen Hawking? Natyrshëm në kohën e daljes së filmit lindi pyetja se pse Hawking nuk e kundërshtoi publikimin e atij filmi, kur ai kishte kohë që kishte deklaruar mbi ateizmin e tij. Ndërkohë fundi i

 “Jo çdokush mund të jetë i famshëm, por çdokush mund të jetë i madh, sepse madhësia përcaktohet nga shërbimi ndaj atyre në nevojë” Oprah Winfrey është një ndër femrat më me ndikim në botë dhe për shumë të tjerë, është edhe një idhull për gjithë pozitivitetin dhe optimizmin që transmeton

Mjafton të shohësh përreth teje që të kuptosh se sa ka ndryshuar gjithçka. Dikur dilje dhe njerëzit i shihje të bënin muhabet përgjatë gjithë shëtitjeve të tyre. Sot i sheh secilin me celularin e vetë në dorë, të zhytur në botën e tyre virtuale. Dikur një mik më ka thënë