08/11/2017

Fotografe te agjencise Reuters perreth botes kane kapur pamje te segmenteve te Murit te Berlinit, qe ruhen si monumente ne vende nga Taivani ne Afriken e Jugut, e deri ne Kosta Rike. Muri i Berlinit, i cili ndau Berlinin Perendimor nga Lindja komuniste pasi u ndertua ne vitin 1961, ishte

  Ndryshimi i klimës po bëhet gjithnjë e më i ndjeshëm në arqipelagun norvegjez Spitzbergen. Temperatura mesatare vjetore në vitin 2016 ishte rreth zero gradë, rreth shtatë gradë më shumë se normalja në këtë rajon. Përderisa Arktiku ngrohet dy deri në tri herë më shpejt se pjesa tjetër e Tokës,

“Unë kurrë s’kam qenë i vetmuar. Kam qenë në një dhomë – jam ndier vetvrasës. Kam qenë në depresion. Jam ndjerë i tmerrshëm – i tmerrshëm përtej gjithçkaje – por kurrë nuk e kam ndjerë se dikush do të futet në dhomë dhe do ta shërojë atë që jam duke

Zakonisht, gratë mendojnë se e para gjë që burrat vënë re tek ato, është paraqitja e jashtme. Megjithatë, duket se nuk ndodh gjithmonë kështu. Sigurisht, aparenca është e rëndësishme, por ka disa gjëra të tjera që burrat gjithashtu i vënë re. Disa prej këtyre aspekteve janë të parashikueshëm, ndërsa për

Çdo mëngjes, tradita shqiptare e kërkon një filxhan me kafe turke përpara se të përballeni me sfida dhe punë. Por si ka lindur tradita e kafes turke? Kafeja Turke: Një Histori Intrigash Politike dhe Dashurie Kafeja ka origjinën në Kaffa të Etiopisë, megjithatë emri i saj vjen nga Arabishtja. “Qahëa”

Më 13 gusht 1961, udhëheqja e RDGJ-së filloi ndërtimin e murit që do ta ndante për gati 30 vjet do ta mbante Gjermaninë të ndarë dhe që u kthye në simbolin e ndarjes mes Europës Lindore e asaj Perendimore. Në fillim të gushtit të vitit 1961 në Moskë u takuan