November 2017

Megjithëse sot kemi prirjen të mendojmë se format e mirësjelljes po zhduken gradualisht, disa burra vazhdojnë të mos i marrin si të mirëqena ato gjestet e vogla që mund të bëjnë ndryshimin. Shpirtmirësia dhe dashuria përbëhen në të shumtën e herëve nga veprime që ndonjëherë shkojnë pa u vënë re,

“Biblioteka banohet prej shpirtërave që dalin nga faqet e librave gjatë natës” “Shkruaj atë që nuk duhet harruar” “Sa më shumë jetoj, aq më e painformuar ndihem. Vetëm të rinjtë kanë një shpjegim për gjithçka” “Pranoni fëmijët ashtu si pranojmë pemët – me mirënjohje, sepse janë një bekim – por

DASHI 21. mars – 20. prill Gjate këtij muaji klima do jete përgjithësisht e ngrohte dhe nuk do keni probleme të mëdha ne asnjë fushe. Edhe konfliktet e hershme do dini si t’i zgjidhni me qetësi e largpamësi. Nëse jeni ne një lidhje, duhet t’i besoni me tepër atij qe keni

Ka histori të udhëtimit në kohë në mitologjinë e Hinduve, në Bibël, në Kur’an, në Budizëm histori shumë interesante që do i gjeni në këtë artikull. Një rrëfim që fillon me tekstet e lashta dhe vazhdon deri tek Albert Ajnshtajni dhe shkencëtarët modernë. Të cilët pohojnë se matematikisht është i

Parashikimet më të tmerrshme mund të gjenden në librin e tij Les Propheties në një katërvargësh që thuhet se përshkruan ardhjen e luftës së tretë botërore. Nostradamusi shkroi se si do të fillonte një “luftë e madhe” “Lufta e madhe do të fillojë në Francë dhe në të gjithë Evropën

Sipas listës së Mbretit Sumer, Eridu ishte qyteti i parë në botë. Reshti që hap listën thotë: “[nam]-lugal an-ta èd-dè-a-ba [eri]duki nam-lugal-la” “Kur mbretërimi erdhi nga qiejt në Tokë, mbretëria ishte në Eridu”. Eridu (Koordinatat: 30 ° 48’57.02 “N 45 ° 59’45.85” E) ishte një qytet i lashtë në Mesopotaminë jugore,