Home»Horizonti.al»Mite e Legjenda»Ylli i Davidit nuk ishte një simbol hebre

Ylli i Davidit nuk ishte një simbol hebre

Ylli i Davidit është simboli më identifikues i judaizmit. Megjithatë, ndryshe nga të tjera gjëra, si menorah apo shofar, ylli nuk është një simbol unik i hebrenve. Përpara se të bëhej simbol hebre, ai u shfaq gjithashtu në Budizëm, Hinduizëm dhe Jainizëm.

Hinduizmi e ka përdorur yllin më gjatë. Për Hindutë, ai përfaqësonte Anahatan, chakra e katërt parësore, një pikë energjie e trupit.

Nuk dihet nëse këta simbole ndajnë një origjinë të përbashkët, apo janë bërë nga njerëz të ndryshëm në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri, për shkak të natyrës bazike të tij.

Ai ësht një hekzagram i thjeshtë, një formë ku trekëndësha barabrinjës ndërthuren dhe formojnë një yll me gjashtë cepa, me një hekzagon në mes.

Ndonëse përdorimi i tij nga populli hebre shkon pas shekuj të tërë në kohë, ai nuk u adoptua zyrtarisht si simbol deri në vitin 1897. / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *