Home»Horizonti.al»Mite e Legjenda»Tatuazhet si shenja të fisnikërisë

Tatuazhet si shenja të fisnikërisë

Për rreth 2,500 vjet, princesha Ukok u varros në një dhomë nën akullin siberian, së bashku me dy luftëtarë, ka shumë të ngjarë të kenë qenë truprojat e saj, në këtë botë dhe në tjetrën. Princesha ndoshta vdiq rreth moshës 25 vjeç. Ajo ishte pjesë e popullit Pazyryk dhe mbante tatuazhe të ndërlikuar në shpatullën e saj të majtë.

Ndërsa tatuazhet mund të konsiderohen tabu në disa vende pune sot, Pazyryksët nuk mund të vdisnin pa to – në kuptimin e drejtpërdrejtë të fjalës. Tatuazhet ishin një shenjë e rangut dhe mençurisë në shoqërinë e tyre. Më shumë tatuazhe tregonin një rang më të lartë dhe përvojë më të madhe jete.

Pazyryksët mbanin shpesh tatuazhe sportive në supe, ku ata ishin të dukshme për të gjithë që t’i shihnin. Kjo ishte e rëndësishme jo vetëm në jetën e tyre të përditshme, por edhe në jetën e përtejme. Familjet shpesh ndanin tatuazhe të përputhshme, për ta bërë më të lehtë që të gjenin njëri-tjetrin në jetën e përtejme. Njësoj si këmishat familjare në Parkun Disney, të vdekurit mund të tregonin vetëm tatuazhet dhe të pyesin nëse dikush kishte parë një të ngjashëm. / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *