Home»Bota»Shpallet fituesi i çmimit Nobel për Paqen

Shpallet fituesi i çmimit Nobel për Paqen

Çmimi Nobel për Paqen iu është dhënë Fushatës Ndërkombëtare për Heqjen e Armëve Bërthamore.

ICAN u vlerësua për punën e bërë për të sjellë vëmendjen e pasojave katastrofike të përdorimit të armëve bërthamore.

Çmimi Nobel i Paqes me vlerë 1.10 milionë dollarë do të jepet ICAN në Oslo më 3 dhjetor.

Fushata, e cila ndihmoi në krijimin e traktatit, u krijua në vitin 2007 dhe sot numëron 468 organizata partnere në 101 vende.

Komentoni

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *