Home»Enciklopedike»Provat e vështira me të cilat është përballur Koloseu i Romës

Provat e vështira me të cilat është përballur Koloseu i Romës

Koloseu i famshëm u ndërtua në shekullin e 1 pas Krishtit, dhe më shumë se një mijë vjet më vonë, kjo vepër madhështore e arkitekturës nga bota e lashtë ka ruajtur pak a shumë pamjen e saj origjinale. Në mes të shekullit të 14-të, një tërmet i fuqishëm në Romë shkaktoi shembjen e pjesshme të tij, veçanërisht në anën jugore të veprës. Pas kësaj, Koloseu filloi të shihej si burim materialesh ndërtimi për strukturat e reja. Pavarësisht nga këto sprova fatkeqe, megjithatë, ai mbetet ende një mrekulli e botës arkitekturore. / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *