Home»Horizonti.al»Shkence»Misteri i Gjeniut: A mund të jetë cilido?

Misteri i Gjeniut: A mund të jetë cilido?

Screen Shot 2016-06-26 at 10.14.00 AM

Nga Kacey Deamer

Çfarë e bën një gjeni?

Ndoshta për atletët, një gjeni është një fitues medaljesh Olimpike. Në fushën e argëtimit, një gjeni mund të përkufizohet si një fitues i EGOT, pra dikush që ka fituar një çmim Emmy, Grammy, Oscar dhe Tony. Për Mensa, shoqata ekskluzive ndërkombëtare që përbëhet nga anëtarë të “inteligjencës së lartë”, dikush që rregjistron 98 ose më shumë përqind në një test iteligjence ose ndonjë provë tjetër të standardizuar, mund të konsiderohet gjeni. Përkufizimi më i zakonshëm i gjeniut është në përputhje me qasjen e Mensa:një person me inteligjencë të jashtëzakonshme.

Krijimi i një gjeniu

Në një seri e re artikujsh shkencorë “Genius” në PBS, Stefën Houking teston idenë se dikush mund të “mendojë si një gjeni”. Për shembull, duke shtruar pyetje të mëdha: “A mund të udhëtojmë në kohë?” – për njerëzit me inteligjencë mesatare …

1 Comment

  1. jete koncensioni
    26/06/2016 at 9:15 pm — Reply

    Na eshte rritur truri nuk na e mban qafa moje moter

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *