Home»Rretherrotull»Linjat ajrore kanë sekrete, që pasagjerët nuk i dinë. Ja shtatë prej tyre

Linjat ajrore kanë sekrete, që pasagjerët nuk i dinë. Ja shtatë prej tyre

7 sekretet e linjave ajrore, për të cilat pasagjerët nuk dinë asgjë

Pse ka doreza në derën brenda avionit

Ato janë bërë për shoqëruesit e fluturimit në rast paniku në bord. Kur një person nga ekuipazhi përgatit daljen emergjente, njerëzit në panik mund t’i godasin aksidentalisht. Këto doreza ndihmojnë ndihmësin të qëndrojë pa lëvizur.

Çelësat nuk e mbrojnë bagazhin nga hapja

Të vendosësh një çelës në zinxhirin e valixhes është e padobishme, pasi mund të hapet lehtësisht me një stilolaps ose laps.

Pse është e ndaluar të pihet cigare në bord

Është e zakonshme që ndalimi i duhanit është i lidhur me arsye të tilla si rreziku nga zjarri dhe duhanit pasiv. Megjithatë, e para është pak e dyshimtë, pasi pirja e duhanit lejohej më parë dhe nuk kishte zjarr. Në fakt, arsyeja e vërtetë e ndalimit ka të bëjë me çështje ekonomike. Ajri në bord filtrohet vazhdimisht, prandaj hiri dhe tymi bëjnë që pajisjet të konsumohen më shpejt.

Arsyet pse humbasin bagazhet 


Mbahen për kontrolle shtesë dhe nuk ngarkohen në kohë. Disa punonjës e vendosin bagazhin në karrocën e gabuar dhe shkojnë në destinacion tjetër. Një punonjës i linjës ajrore i vendos ngjitësen e gabuar. Pasagjeri nuk ka hequr shiritat e vjetra nga bagazhet, të cilat çojnë në konfuzion. Sistemi i njohjes së bagazheve bën gabime ose humbet etiketa. Prandaj punonjësit këshillojnë që emrin dhe kontaktet tuaja të lini në një vend të dukshëm në pjesën e jashtme, ose të paktën brenda bagazhit.

Pse udhëtarëve u kërkohet të fikin telefonat celularë

Një telefon vështirë se mund të shkaktojë probleme në avion. Ky është një mit. Por sigurisht që mund të krijojë mosfunksionim të sinjaleve të radios, të cilat mund të mos lejojnë pilotët të dëgjojnë informacione të rëndësishme nga dispeçeri. Megjithatë, madje edhe ekuipazhi i kabinës ndonjëherë e injoron këtë rregull.

 Punonjësit e linjës ajrore dhe familja e tyre e kanë të reduktuar çmimin e biletës

Shumë kompani ajrore i japin punonjësve të tyre bileta shumë të lira për ta dhe familjet e tyre. Në përgjithësi, kur një punonjës blen një biletë, ata paguajnë vetëm taksat dhe detyrimet, ndërsa fluturimi vetë është pa pagesë.

Kur është më mirë të blini bileta

Besohet se sa  më herët ta blini biletën aq më lirë e merrni. Megjithatë, kjo nuk është dhe aq e vërtetë, sepse biletat e lira janë blerë në fillim. Megjithatë, të martën, të mërkurën dhe të shtunën biletat janë me të vërtetë pak më lirë se zakonisht.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *