Home»Lifestyle»Eurodeputetët kundër ndërrimit të orës

Eurodeputetët kundër ndërrimit të orës

Një  grup prej 70 deputetësh të Parlamentit Europian është zotuar se do të heqin direktivën e ndryshimit të orës që ndodh dy herë në vit.

Eurodeputeti i djathtë çek Pavel Svoboda shprehet se hulumtimet shkencore kanë treguar se 20% e popullsisë vuajnë nga probleme shëndetësore për shkak të ndryshimit të orës. Ndërkohë në shumë shtete të botës përllogariten kilovatët e energjisë së kursyer, që prej 26 marsit 2011 kur hyri në funksionim ajo që njihet si “ora e ligjshme”. Llogaritja dimërore e kohës zgjat deri në fundjavën e fundit në mars kur fillon llogaritja verore e kohës.

Ndryshimi i orës më parë në Evropë ka qenë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të shtrihet gjerësisht nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë që të shfrytëzonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak energji elektrike. Si ligj evropian, ndryshimi i orës në këtë rajon u vendos në vitin 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *