28/10/2017

Në sipërfaqe, bakteret mund të duken jo interesantë. Por ka më shumë gjëra që ndodhin brenda sesa sheh syri, sipas studimeve të reja. Për shumë vite, shkencëtarët mendonin se bakteret nuk kishin struktura të brendshme dhe ishin në thelb “çanta të enzimave”, thotë biologu strukturor dhe qelizor Martin Uarren i

Nga Russell Foster Jetët tona janë të “sunduara” nga koha; ne e përdorim kohën, për të na treguar se çfarë të bëjmë. Por ora me alarm që na zgjon në mëngjes, ose ora e dorës që na tregon se jemi vonë për darkë, janë orë të panatyrshme. Biologjia jonë i