25/10/2017

Në Universitetin e Kembrixhit ka lindur një debat. Mësuesit e letërsisë u detyruan të ndryshonin autorët e bardhë me ata me ngjyrë, për shkak të kërkesave të studentëve për një dekolonizim të kurrikulës mësimore. Profesorët duhet të mbajnë leksione për autorë zezakë ose të një minoriteti etnik. Ishte një kërkesë

Dosje të klasifikuara në lidhje me një hetim për vrasjen e John F. Kennedy do të dalin nesër, tha Presidenti Donald Trump. Në një postim në Tuiter përpara publikimit të tyre shumë të pritur, Presidenti tha se dokumentet ishin “kaq interesante”. “Lëshimi i pritur prej kohësh i #JFKFiles do të

Numrat. Llogaritet se afro 16-17% e njerëzve kanë patur një manifestim të ankthit të paktën një herë në jetë. Dhe 5% e popullsisë së botës vuan nga ankthi patologjik. Gratë më shumë se burrat. NJE MIJE FYTYRAT E ANKTHIT. Ka lloje të ndryshme të shqetësimit të ankthit. Disa karakterizohen nga

Ka nga ata që pohojnë se humbja e peshës është një çështje e lidhur ngushtësisht me “mendjen”, d.m.th ju humbni peshë më parë me bindjen se dëshironi të dobësoheni, sesa me një dietë të vërtetë: të paktën kjo është ajo që shumë thonë propagandues, por realiteti është se për të

Vëzhgoni dikë pasi ka kthyer disa gota, dhe do të gjeni prova të qarta se alkooli u bën diçka trurit të tyre. Ata pengohen, deformojnë fjalët, humbin kontrollin e emocioneve të tyre, si dhe harrojnë gjëra. Disa njerëz janë përpjekur ta shpjegojnë këtë sjellje me vdekjen e qelizave të shkaktuar

Jeta është më e lehtë kur të gjithë janë të ndershëm për qëllimet dhe ndjenjat e tyre, por njerëzit nuk janë gjithmonë të tillë. Njerëzit gënjejnë për gjithfarësoj arsyesh, ndonjëherë sepse mendojnë se është në interes të atij që po i dëgjon. Në faskt këtë vendim nuk duhet ta marrin