23/10/2017

Maria Konnikova, The New Yorker Titulli i një artikulli kushtëzon leximin dhe atë që do të mbajmë mend. Dhe nëse është i gënjeshtërt, as edhe leximi i tekstit nuk do të mjaftojë për të korrigjuar përshtypjen e parë Përse titujt kanë rëndësi”. “Titujt çorientues mashtrojnë lexuesin”. “Ajo që lexojmë ndikon

Georg Vilhelm Friedrich Hegel lindi në Shtutgart më 1770. I përkiste klasës së mesme, dhe ishte i fiksuar pas rrugës së karrierës. Hegeli ishte fillimisht një redaktor gazete dhe pastaj drejtor shkolle, përpara se të bëhej profesor dhe akademik. Hegeli arriti të ngjitet në “pemën akademike” duke mbërritur në majë

Nga Roberto Saviano Isha fëmijë dhe kam ende kujtimin e nënës time që lexonte. Për të, të lexuarit ishte një gjë tejet jetike. Nuk bëhet fjalë vetëm për kënaqësi, apo për t’u informuar. Përkonte pikërisht me mundësinë e saj për të arritur dhe për të bërë gjithçka tjetër. Eshtë ky

Ka shumë gjëra për të mësuar në lidhje me Artin e të Jetuarit nga Lufta dhe Paqja e Tolstoit – për kotësinë dhe budallallëkun, xhelozinë seksuale dhe marrëdhëniet familjare. Por ne mund të mësojmë gjithashtu nga jeta e vetë mjeshtrit të romaneve Roman Krznaric Tolstoi shte anëtar i fisnikërisë ruse,

“Unë jam plak dhe kam njohur shumë telashe, por shumica e tyre as nuk kanë ndodhur ndonjëherë” – Mark Twain Meraku krijon trazira të brendshme. Eshtë si një karrige lëkundëse që lëviz papushim, por duke mos shkuar askund. Shqetësimi dhe meraku nuk krijojnë veprim, thjeshtë ju bën që të ngrini,

Praktika sjell përsosmërinë kur është fjala për matematikë – prandaj mësuesi ju jep kaq shumë probleme të lodhshme si detyra shtëpie! Shumë njerëz përpiqen të studiojnë për matematikë thjesht duke mësuar përmendësh formulat dhe ekuacionet, ashtu si do të mësonin përmendësh faktet dhe datat. Ndërsa njohja e formulave dhe ekuacioneve