22/10/2017

Nga Brexit tek Donald Trump, nëse ka ndonjë gjë që na e tregojnë ngjarjet aktuale, ajo është se njeriu në rrugë është i zemëruar dhe kërkon ndryshim. Një raport i ri nga Instituti Global McKinsey, me titullin e frikshëm “Më të Varfër se Prindërit e Tyre: Rënia e të Ardhurave

1. Njihni kë kini përballë, por mbi të gjitha njihni veten Njohja e të tjerëve nënkupton mençuri, por njohja e vetes është një iluminim i vërtetë. Por pse duhet të njohësh veten për të debatuar në mënyrë efektive? Për të mos humbur qetësinë, ne duhet të punojmë për forcën tonë

LEXIMI. Nuk ka rëndësi se çfarë po lexoni, e rëndësishme është të mos e humbni këtë zakon të shëndetshëm. Leximi i librave dhe gazetave është një prej armëve më të mira për të mbajtur aktiv trurin, si dhe për të forcuar aftësitë e intelektit. Në fakt kur lexoni, përveçse reduktoni shumë

Bëhu trim. Ndërmerr rreziqe. Çdo bekim i injoruar shndërrohet në një mallkim. Nuk ka nevojë për arsye për të dashur dikë. Mos u jepni para frikërave tuaja. Nëse e bëni, ju nuk do të jeni në gjendje të bisedoni me zemrën tuaj. Dashuria mund të na dërgojë në ferr apo

Me ardhjen e vjeshtës po afron edhe fundi i vitit 2017, dhe është pikërisht koha ku duhet të japim mendimin tonë për filmat më të suksesshëm të këtij viti që lamë pas. 2017 ka qenë e mbushur me realizime mjaft të suksesshme dhe që kanë pasurë me miliona fitime në

Një shtysë më tepër për të shoqëruar ditët e para të shkollës: taktika e sugjerime që munden të revolucionarizojnë dhe përmirësojnë kohën e kaluar mbi libra. Kanë rifilluar mësimet dhe për shumëkënd, orët e gjata të studimit në vitin e ri shkollor. Cilat janë taktikat “shkencërisht të provuara” për të