15/10/2017

Një nga gabimet e shumta që kemi dhe burimi më i madh i vuajtjeve emocionale dhe mendore është të kemi shumë pritshmëri për të tjerët. Vënia vazhdimisht e miqve dhe familjes nën një mikroskop thjesht krijon probleme dhe studimet tregojnë gjithashtu se pritjet e pajustifikuara nga njerëzit çojnë në ankth,

Grupi i gjakut mund të jetë një tregues i rëndësishëm për të kuptuar sa unikë jeni. Ka katër grupe gjaku: A, B, AB, O. Secili grup ka karakteristika unike që mund të ndikojnë në humbjen e peshës, disa lloje sëmundjesh, e madje edhe personalitetin. Më poshtë janë disa fakte interesante

Truri vazhdon të na befasojë me kompleksitetin e tij madhështor. Studime të fundit, që kombinojnë neuroshkencën me matematikën, na tregojnë se truri ynë krijon struktura nervore me deri në 11 dimensione kur përpunon informacionin. Me “dimensione”, nënkuptohen hapësira abstrakte matematikore, jo fusha të tjera fizike. Megjithatë, studiuesit “gjetën një botë

Dr. G. M. Gilbert ishte një psikolog burgu, të cilit iu ngarkua detyra e monitorimit të sjelljes së të akuzuarve, ndërkohë që zhvillohej gjyqi. Ai u bë gradualisht shumë i afërt me të gjithë të akuzuarit dhe ishte i pranishëm kur secili prej tyre u shoqërua nga salla e gjyqit

Presidenti filipinez, Rodrigo Duterte ka akuzuar CIA –n se po thur një komplot për vrasjen e tij. Ai ka deklaruar se nëse gjendet i vdekur, populli i tij duhet ta dijë se e ka vrarë Agjensia Qëndrore e Inteligjencës. “U them filipinasve se nëse vdes para kohe, dijeni që më

Nga Kacey Deamer Çfarë e bën një gjeni? Ndoshta për atletët, një gjeni është një fitues medaljesh Olimpike. Në fushën e argëtimit, një gjeni mund të përkufizohet si një fitues i EGOT, pra dikush që ka fituar një çmim Emmy, Grammy, Oscar dhe Tony. Për Mensa, shoqata ekskluzive ndërkombëtare që